Terwijl jullie allemaal druk bezig waren met mijn zelfontworpen CAL, was ik bezig met een ander project. Vlak voor het verschijnen van het eerste patroondeel van mijn deken overleed mijn geliefde Oma.
Op het moment dat jullie vol enthousiasme aan de slag gingen, nam ik definitief afscheid van mijn tweede moeder, de vrouw die mij leerde wat onvoorwaardelijke liefde is.

 

 

Toeval of niet: een uur na mijn Oma’s uitvaart las ik over Helen Shrimpton’s Cosmic CAL, dat door Helen werd omschreven als: “The concept of the Cosmic CAL is connection and expansion. Whether you see the universe and stars, or the web of life within this design, this is your journey and I hope it is one of love and gratitude.”

 

 

Ik besloot direct dezelfde middag garen te kopen en de deken te gaan haken als een vorm van rouwverwerking. Mijn Oma was trots op alles wat ik deed en ik weet zeker dat zij de deken echt prachtig had gevonden.
Ik wilde er heel bewust mee bezig zijn, terug denken aan Oma en de tijd nemen voor rouwverwerking. Iedere dag heb ik er aan gehaakt, iedere dag heb ik aan Oma gedacht.
Soms met tranen maar ook vaak met een glimlach, terug denkend aan de vele mooie momenten die we samen hebben gehad.

 

 

En nu is hij af en laat ik jullie trots het eindresultaat zien. Jullie zijn klaar, ik ben klaar.
De rouwverwerking gaat door maar ik kijk terug op 33 prachtige jaren met mijn Oma. Ik heb vrede met haar overlijden maar ze zal nooit uit mijn gedachten zijn.
En iedere avond op de bank met deze prachtige deken als aandenken aan haar zal er ook zeker voor zorgen dat ze altijd een beetje bij mij is.

 

Liefs,
Chantal

 

 

P.s. Deze foto’s zijn niet zwart wit, de kamer en de deken zijn zwart wit 😉

Ook deze prachtige deken haken? Hier vind je alle informatie en de patronen.

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

9.309 thoughts on “Chariko’s Cosmic CAL”