Sinds de urban jungle trend kan een beetje groen eigenlijk niet meer op een hippe kinderkamer ontbreken.
Maar sommige planten zijn giftig, dus welke planten zijn geschikt voor een kinderkamer?

 

Bananenplant
Een bananenplant is een hippe plant die tegenwoordig zelfs bij de supermarkt te koop is. Hij is niet moeilijk in onderhoud maar vraagt wel veel licht en water, zeker in de zomerdag. Er zijn al hele grote exemplaren voor minder dan twee tientjes te koop.

 

Graslelie
Een hele leuke en makkelijke plant die bovendien stekjes geeft. Kan als sta- en hangplant, is luchtzuiverend en wordt vanwege zijn tekening ook wel “zebragras” genoemd. 1x per week een scheut water, geen direct zonlicht.

 

Lidcactus
De naam is misschien een beetje misleidend want is een bladcactus, geen gewone cactus. Hij houdt van een lichte plek (zonder zon) en regelmatig een scheutje water. Hij kan meerdere keren per jaar bloeien en hij is verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

 

Calathea
Geen makkelijke plant voor mensen die geen groene vingers hebben, maar wel een hele mooie kamerplant. De Calathea houdt van een schaduwplek en is net als alle andere planten niet giftig. Bij uitstek geschikt voor een iets minder licht plekje in de kinderkamer. Er zijn veel verschillende varianten te koop en allemaal hebben ze een prachtige bladtekening. Grond mag altijd vochtig blijven, maar niet te nat.

 

 

Palm (behalve Cycas palm)
Zelf vind ik palmen niet altijd even makkelijk, ik heb er al een paar “omgelegd”. Dit was voor mijn “crazy plant lady” tijdperk, dus misschien moet ik het nog eens proberen. Ik ben namelijk dol op palmen omdat je een instant vakantie gevoel krijgt.
Hij houdt van een lichte plek en de aarde mag nooit helemaal uitdrogen. Te nat is niet goed voor zijn wortels dus probeer een goede balans te vinden.

 

Bromelia
Vaak koop je een Bromelia al bloeiend, ze zijn in veel verschillende soorten en kleuren verkrijgbaar. Hij bloeit ongeveer 3 tot 6 maanden, daarna is hij uitgebloeid. Het is niet zo makkelijk om hem weer aan het bloeien te krijgen, dat kan wel 1 tot 3 jaar duren. Zelf heb ik een hele leuke bromelia, die weliswaar uitgebloeid is, maar wel een hele toffe bladtekening heeft. De plant hoeft dus zeker niet weg als hij uitgebloeid is.

Wil je meer tips of heb je vragen, laat gerust een reactie achter.

Liefs,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

296 thoughts on “Planten op de kinderkamer”

  1. Why would a spear take clomiphene? Because Clomid indirectly boosts testosterone levels in men, it can be acclimated to to manage infertility that results from risqu‚ testosterone production. Clomid quest of Virile Infertility. Clomid is typically infatuated ages a broad daylight, with a staring dose of 25 mg per day.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.