Na talloze dekens gehaakt te hebben; in allerlei formaten voor mijn zoontjes en als kraamcadeautjes, werd het hoog tijd om een deken voor mijn man te haken. En omdat ik bijna nooit iets voor hem maak, wilde ik iets bijzonders doen.
Voor het eerst in mijn leven heb ik zelf een patroon ontworpen! Een prachtige deken speciaal voor hem.

After crocheting multiple blankets for my sons, it was about time to crochet a blanket for my husband. Because I don’t crochet for him very often I wanted to do something special. For the first time in my life I made my own pattern! A beautiful blanket especially made for him.

Hoewel de lente al begonnen is zijn er genoeg avonden om onder een dekentje voor de televisie te kruipen. En ondanks dat ik deze deken voor mijn man ontworpen en gehaakt heb, vindt hij het geen enkel probleem dat ik dit patroon met jullie ga delen.

Although spring is around the corner, there are plenty of evenings left to hang on the couch with a handmade blanket. My husband doesn’t mind sharing this pattern with my followers so that is what I’m going to do.

 

 

De deken bestaat uit een herhalingsrand, zes delen en de afwerking. Deze CAL (crochet along) zal in totaal 8 weken in beslag nemen. Iedere vrijdagmiddag om 12:00 komt er een patroon online zodat jullie in het weekend heerlijk kunnen gaan haken.

This crochet along will be divided in eight weeks. Every friday at 12:00 there will be a new pattern online so you can use the weekend to catch up.

We haken met grof garen en grote haaknaald dus het is makkelijk bij blijven (of in te halen indien nodig).
De deken zal ongeveer 1.80 bij 1.30 worden

We will crochet with medium weight yarn and big hooks, so it’s easy to keep up. The size will be approximately 51 inch by 70 inch.

 

 

Wat heb je nodig?/ What do you need?

* Zeeman Julia wol (15 bollen. Haak je los? Neem dan voor de zekerheid een paar bollen extra. Terugbrengen kan altijd bij Zeeman!) of een andere wol met dezelfde naalddikte 7/8 / Medium weight yarn for crochet hooks H/I
* Haaknaald 6, 7, 8, 9, 10 / Crochet hooks G, H, I, J, K
* Schaar / Scissors
* Naald / Needle

We starten op vrijdag 27 april 2018 om 12:00 uur. Wil je op de hoogte blijven van deze CAL dan kun je je abonneren op mijn blog (rechts) of lid worden van de Chariko cozy couch CAL Facebook groep.
Er is ook een blog met veelgestelde vragen.

 

We start this CAL friday 27st of April at 12:00. Do you want to stay updated? You can subscribe to my blog at the right or join our Facebook groep.

 

Mocht je vragen hebben, laat gerust een reactie achter of stuur een mailtje via het contactformulier.

If you have any questions, don’t hesitate to leave a comment or send me a message.

 

 

Alvast veel haakplezier gewenst!

Have fun crocheting!

Liefs/with Love,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

40 thoughts on “Chariko’s cozy couch CAL”

  1. Ik heb 15 bollen Julia gebruikt (looplengte 170m). Royal heeft een looplengte van 243m maar het is ook afhankelijk van welke haaknaalden je gaat gebruiken, of je de deken groter maakt en of je strak of los haakt.

 1. Ik heb de eerste droomdeken gemaakt in 3 kleuren waaronder zwart enkel en alleen naar aanleiding van jouw prachtig werk!
  Dit jaar herkende ik je weer aan je interieur en je kleur “zwart”
  Leuk , ik ben ook wel,fan van zwart !
  En nu jou deken , ga er ten volle voor gaan want gaat compleet passe bij Droomdeken 1 en Droomdeken 2 . En je keuze van wol maakt het voor leer mensen zoveel leuker ! Proficiat en ik ben er klaar voor !

  1. Wat een enorm groot compliment, San. Echt super leuk om te horen. Ik denk ook dat deze deken goed past bij de droomdekens. Ik wilde inderdaad een betaalbaar alternatief maken. Heel veel haakplezier en als je vragen hebt dan mag je altijd een berichtje sturen!

 2. Ik loop al een tijdje met het idee om maar weer eens te gaan beginnen met haken…maar wat! Ik heb heel wat gebreid en gehaakt maar door een CVA ben ik de techniek een beetje kwijt. Hopelijk zijn de steken niet te moeilijk want mijn “snappert” is een beetje kapot of raad je me iets anders aan om weer te beginnen?

  1. Lastige vraag, Judith. Er zitten wel een paar iets lastigere steken bij. Kun je reliefhaken? Want dan kom je er wel uit. De eerste droomdeken van Wolplein is ook een hele mooie deken en kent wat meer beginnerssteken volgens mij. Hopelijk lukt het je om het weer op te pakken. You can do it!

  1. Je zou Royal kunnen nemen, dat wordt de deken iets korter (of je haakt wat meer steken). Er is ook wel dikker acryl te koop zonder wol, zoals bijvoorbeeld Elif van Zeeman. Action verkoopt ook dikker acryl garen.

 3. Wat een mooie deken, als je aan de Cal meedoet moet er dan wekelijks een patroon gehaakt worden, en moet daar dan een foto van ingestuurd worden, of is net patroon misschien later ook nog ergens terug te vinden.

  Ben op dit moment bezig met de cosy deken van het haakplein. Die is voorlopig nog niet klaar , maar dan zou dit t volgende project worden.

  1. Hi Hanny,

   Iedere week komt er een deel van de deken online, maar deze blijven gewoon online staan. Je mag dus in jouw eigen tempo haken en je kunt ook later beginnen als dat beter uitkomt. Veel haakplezier!

 4. Misschien een rare vraag maar ik weet niet wat je bedoelt met de haaknaaldenmaat. Ik heb bv een haaknaald met nummer 7 maar er staat 4,5 mm.

  Is dat dan haaknaald 7 of 4,5? Op sommige haaknaalden staan alleen de mm’s, bij een andere staat er J 6.0mm.

  Welke heb ik dan nodig?
  Dank je wel alvast voor het patroon. En mijn complimenten.

  Met vriendelijke groet, Miriam

  1. Hallo Miriam,

   Afgaande op wat jij omschrijft heb jij haaknaalden met Nederlandse en buitenlandse maatvoering. J is namelijk een Engelse haaknaalden maat. Je moet voor het eerste deel een haaknaald van 8mm hebben. In het Engels is dit K.

   Veel succes.

   Groetjes,
   Chantal

  1. Hallo Nanda,

   Leuk dat je mee gaat haken. Als je los haakt dan verbruik je meestal meer garen. Ik haak zelf heel erg strak, dus de hoeveelheid die je nodig hebt kan verschillen.

   Groetjes,
   Chantal

 5. Viewing cricket has actually always been actually the traditional procedure of TELEVISION and also
  for many years it has actually been evident that world
  wide web users has actually drastically enhanced and it has actually come to be a habit that
  they watch live cricket online.

 6. I’ve been surfing online more than three hours today, yet
  I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me.
  Personally, if all website owners and bloggers made good content as you
  did, the internet will be a lot more useful than ever before.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.