Vorig jaar winter heb ik zelf de Paasversiering voor in onze Paastak gemaakt en vandaag deel ik hoe jij deze leuke eitjes ook kunt maken.

 

 

Benodigheden:

* Mesje
* Zelfdrogende klei (wit) – Action of hobby zaak
* Zwarte stift en zwarte verf
* Saté prikker
* Touw
* Houten kralen

 

Kneed de klei zacht en rol uit tot een plak van ongeveer één centimeter dik. Snij ovaaltjes uit de klei. Je kunt eventueel gebruik maken van een sjabloontje zodat ze allemaal even groot zijn. Ik heb zo’n ei dat je mee kunt koken met eieren, dat aangeeft hoe lang ze nog moeten koken. Je kunt ook een sjabloontje van Google printen, uitknippen en gebruiken.
Als je alle eitjes klaar hebt dan prik je er met een houten prikker een gat bovenin, waar straks het touw doorheen kan.

 

 

Laat de klei goed uitharden. Ik heb ze voor de zekerheid even laten liggen om er zeker van te zijn dat de binnenkant ook goed droog en hard was.
Ik heb allemaal even lange stukken touw geknipt, door het ei gehaald en bovenin een knoopje gelegd. Daarna heb ik er nog een ronde houten kraal omheen gedaan.

De eieren heb ik versierd met zwarte krijtverf en sommige met een zwarte permanent marker (met een dunne punt). Je kunt allerlei patroontjes tekenen, ik heb onder andere gekozen voor plusjes, driehoekjes en stippen.
Leuke tak kopen, eitjes er in hangen en klaar is jouw zelf gepimpte paastak!

 

 

Ik heb dit jaar voor een kersenbloesem tak gekozen, weer eens wat anders dan een standaard Paastak. Alleen helaas nog geen witte bloemetjes in mijn tak. Wil je echt iets bijzonders, denk dan eens aan een Magnolia tak, dat is mijn absolute favoriet!

Liefs,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

58 thoughts on “Paaseieren knutselen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.