Een eerste verjaardag is denk ik één van de meest bijzondere verjaardagen. Een mijlpaal. Het eerste babyjaar zit er op, nu kan het leven beginnen. Bij Roan was ik mij daar al van bewust wat leidde tot een dag met een sluimerend licht melancholisch gevoel waarbij ik af en toe een traantje weg moest slikken. Ik bakte een (suikervrije) kwarktaart, we kochten mooie cadeautjes en gingen met z’n drietjes uit eten. Ohja en een knutselde een muts waar natuurlijk geen enkele dreumes op zit te wachten. Thema’s, de monochrome trend en grote fondant taarten kende ik toen nog niet, dus we hielden het redelijk simpel.

 

Nu mijn laatste baby één werd wilde ik het toch één keertje goed aanpakken. Een aantal mooie foto’s als herinnering, een soort cake smash met zelfgebakken fondant taart (en teveel suiker), natuurlijk alles in zwart wit. De muts liet ik maar achterwege.
Het voorbereiden van zijn verjaardag en het bakken van de taarten zorgde er in ieder geval voor dat mijn melancholische gevoel naar de achtergrond geduwd werd. Daar was ik immers veel te druk voor!

 

 

In de weken voor zijn verjaardag verzamelde ik spulletjes: gouden letters van zijn naam en een gouden één, zwart/witte bordjes en bekers van Hema. Bakspullen online en van de supermarkt, ballonnen van a little lovely compagny, tafelkleed en servetten van Zeeman. Een mooi nieuw Z8 shirtje. En natuurlijk het allerbelangrijkste: het cadeau.
De prachtige witte houten glijbaan van Manowoods!

 

 

Ik heb een aantal verschillende foto’s gemaakt in de aanloop naar zijn verjaardag. Best nog wel een uitdaging als je moeder en “fotograaf” in één bent. Caelan bleef natuurlijk voor geen meter zitten en lachen op commando als je moeder achter zo’n zwart ding zit gaat ook niet echt van harte. Ontzettend veel respect voor mensen die dit hele dagen doen want de moed zakte mij af en toe wel even in de schoenen (toen ik hem voor de 927ste keer terug zette op zijn plekje, zelf snel moest omdraaien, plek in nemen en hij hem allang weer gesmeerd was).

Eén van de foto’s heb gebruikt als uitnodiging.

 

 

De fondant taart heb ik twee keer gemaakt, één keer voor de foto’s en toen nog een keer voor de visite. Ik vond dit ontzettend leuk om te doen en ik heb ook echt weer nieuwe dingen geleerd. In de toekomst zou ik nog best eens vaker een taart willen bakken. De hele dag in de keuken staan op zijn verjaardag vond ik achteraf minder geslaagd dus dat zou ik een volgende keer anders aanpakken.

 

 

Qua versiering heb ik overal zwart/witte ballonnen en slingers opgehangen. Sommige kant en klaar gekocht, sommige zelf gemaakt. Ik heb met witte krijtstift een tekening op de voordeur gemaakt en midden in de kamer hing in gouden ballonnen: Caelan 1
Op de eettafel lag een wit tafelkleed met zwarte stipjes en hier stonden ook de zwart/witte bekertjes, bordjes en rietjes. De cadeautjes en de taart heb ik er ook bij gezet.

 

 

De houten glijbaan van Manowoods werd netjes op tijd geleverd. Toen Caelan in bed lag heeft grote broer Roan hem meteen even getest en goedgekeurd. Roan heeft ook meteen van alles uitgeprobeerd, achterstevoren, ondersteboven, alles heb ik voorbij zien komen. Hoe harder hoe beter.
Ik heb de glijbaan even weggezet en op zijn verjaardag weer tevoorschijn gehaald. Caelan vindt het fantastisch. Ook hij mag graag met een enorme vaart naar beneden glijden. De combinatie met de ballenbak is voor hem ideaal; ik geef hem boven een klein duwtje en hij glijdt zelf naar beneden, recht de ballenbak in. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Nog eventje wachten en dan kan hij er zelf op klimmen. Hopelijk heeft hij er dan nog jaren plezier van!

 

 

Hoe hebben jullie de verjaardag van de kinderen aangepakt? Hebben jullie ooit iets met een thema gedaan?

Liefs,
Chantal

 

P.s. vinden jullie het leuk als een blog schrijf over de taart en hoe jij deze thuis zelf kunt maken?

 

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

49 thoughts on “Caelan’s eerste verjaardag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.