In een eerdere blog schreef ik over Roan zijn eerste week op de basisschool. Omdat ik daar zoveel reacties en privé berichten over ontvangen heb, vind ik het wel netjes om jullie te laten weten hoe het nu gaat.
De titel verraad het al, Roan zit op een andere school.

Een kind van school af halen is natuurlijk best een grote stap dus na het schrijven van mijn blog hebben we nog een tijdje getwijfeld. We merkten beiden dat we niet meer zo veel vertrouwen in deze school hadden. Er gebeurde nog steeds kleine dingetjes (waar ik eigenlijk niet meer over uit wil wijden omdat wij dit hoofdstuk inmiddels afgesloten hebben) en er werd vanuit de school ook geen actie ondernomen om ons vervelende gevoel weg te nemen. Nadat ik aangegeven heb dat we twijfelden om Roan van school te halen was er ook niemand die daar iets mee deed, wat ons gevoel alleen maar versterkte.

 

 

Dit hele proces van twijfelen en knoop doorhakken heeft een aantal weken in beslag genomen, mede ook omdat Roan het wel naar zijn zin had op school. Waar doe je als ouders goed aan? In de wetenschap dat wij nog zeker elf a twaalf jaar verder moeten met deze school en er van onze kant geen vertrouwen meer was moesten we toch maar door de zure appel heen bijten. Eind november is Roan op een nieuwe school gestart. Een lastige periode om te switchen van school, zo vlak voor Sinterklaas. Langer blijven was voor ons echter geen optie, omdat hij zich dan alleen maar meer zou hechten aan de school.

Voordat we de overstap gemaakt hebben, hebben we een goed gesprek met de nieuwe school gehad. Ik heb daarbij aangegeven wat wij in grote lijnen verwachten en gevraagd of dit realistisch is (misschien zijn onze verwachtingen wel te hoog, dat kan ook). Het was een heel prettig gesprek waarbij we ook nog een keer een rondleiding door de school hebben gekregen. Nadat we aangaven dat we graag wilde switchen werden we ontzettend warm ontvangen.
Roan zit nu twee maanden op de nieuwe school en wij zijn heel erg blij met ons besluit. De eerste twee dagen was hij verdrietig bij het afscheid maar dit werd heel goed begeleid. De derde dag ging hij direct lekker spelen en ik krijg fijne terugkoppeling. De aanmelding, de eerste schooldag, alles is zoveel beter geregeld. Leerkrachten hebben enorme passie voor hun werk en de kinderen. Ze nemen alle tijd voor vragen en Roan komt blij uit school. Zo kan het dus ook.

 

 

Omdat hij een aantal keren flink ziek is geweest heeft hij helaas meer gemist dan ons lief is. Een echt ritme hebben we dus nog niet gekregen maar daar werken we hard aan.
Ik hoop dat Roan een geweldige schooltijd tegemoet gaat, waar hij meer is dan een nummer, maar een persoon wiens talent zo optimaal mogelijk benut wordt.

 

Liefs,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

327 thoughts on “Een nieuwe school voor Roan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.