Evelyne is moeder van baby Charlotte en schrijft voor ons een artikel over het knutselen met een baby.

“Mijn dochtertje Charlotte is nu bijna 10 maanden oud en ze is heel nieuwsgierig naar de wereld om haar heen. Des te meer een reden waarom ik het fijn vind om samen met haar te knutselen. Een staaltje goed gecoördineerd teamwerk kan voor prachtresultaten zorgen. Nou ja, eigenlijk heb ik enkel af en toe een voetje of handje van m’n kleine schat nodig 😉

Want, knutselen met een baby, hoe begin je daar aan? Eerst had ik er nog niet eens bij stilgestaan, maar toen Charlotte 3 maanden was en de kinderopvang zei dat ze die dag geknutseld had, deed ik inwendig een klein vreugdesprongetje. Ik vond het een heel fijn idee dat ze betrokken werd bij knutselprojecten en ik had zelf ook meteen de kriebels te pakken.

 

 

Ik gooide de zoekterm “babyknutselen” even in Google’s zoekbalk, en plots kwamen er allerlei leuke kunstwerkjes tevoorschijn. Het verbaasde mij hoeveel moois je kan creëren met de afdrukken van kleine babyhandjes en -voetjes. Eerlijk gezegd heb ik sindsdien nog geen andere manier ontdekt om met mijn baby’tje te knutselen, maar zolang ze nog geen krijtje of potlood kan hanteren, blijf ik met veel plezier handje-voetje knutselen.

Zo hebben we met kerst een grappig voetjes-rendier gemaakt voor de meter, peter en grootouders en maakten we recent een handjes-kuikentje. Voor Valentijn creëerden we alvast een voetjes-hartje (ssst daar weet papa nog niets van!). En het schattige sneeuwman-kerstkaartje dat de juffen van de kinderopvang met haar knutselden prijkt nog steeds vrolijk op onze kaartjeskast.

 

 

 

Zin om zelf aan de slag te gaan? Dan geef ik je hierbij graag enkele tips mee;

  • Neem een dekseltje, bordje of plastic plankje waar je een beetje verf op uitsmeert. Je kan uiteraard ook kleuren mixen om nieuwe tinten te verkrijgen, of verschillende kleuren naast elkaar uitsmeren.
  • Neem het handje of voetje van je lieverdje goed vast en dep het in de uitgesmeerde verfvlek. Plaats het daarna meteen op de gewenste plek en oefen lichtjes druk uit, zodat je een mooie afdruk verkrijgt.
  • Let wel dat je baby-proof verf gebruikt en was de handjes/voetjes van je lieverdje meteen af, want anders zit alles en iedereen gegarandeerd onmiddellijk onder de verfsmurrie.
  • Laat de verf goed drogen voordat je start met het afwerken van het kunstwerkje. Laat je fantasie de vrije loop en knip, plak of teken er op los. Inspiratie nodig? Google even!

Oh en als ik je nog een tip mag geven: glitters zijn leuk maar een week later nog steeds letterlijk overal terug te vinden 😉

 

 

Hebben jullie al gebabyknutseld? Ik hoor het erg graag als jullie nog leuke ideetjes hebben!

Liefs,
Evelyne”

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

48 thoughts on “Knutselen met een baby”

  1. The theory of classification might be utilised on your own dwelling, your own research workers, and also your own life. You are using a classification method to prepare clothes at a single drawer, novels onto a plate, and also your own word newspapers. Classification approaches have been utilised in various techniques in community. https://wudc.info/how-write-good-argumentative-essay/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.