Al sinds mijn jonge jaren zet ik mij graag in voor goede doelen. Van kinderpostzegels verkopen tot rondjes rennen op de atletiek baan voor Unicef.
In de puberteit stortte ik geld op giro 555, trok gesponsorde baantjes en zamelde oude mobieltjes in voor Serious Request. Ik kocht ieder jaar in oktober Pink Ribbon armbandjes en extra boodschappen in de supermarkt voor Dorcas. Later nog stuurde ik post naar zieke kinderen en kerstkaartjes naar eenzame ouderen. En plaste netjes twee keer tien weken lang voor Moeders voor Moeders. Kleding die we niet meer passen of niet meer dragen gaan altijd naar een inzamelpunt.

 

 

Waarom ik dit vertel? Niet om mijn eigen imago een boost te geven, maar in de hoop om andere mensen te inspireren. Inspireren om iets kleins (of iets groots) voor iemand anders te doen. Ik ben niet rijk maar in bepaalde opzichten rijker dan andere mensen. Ik heb twee gezonde kinderen en een dak boven mijn hoofd. Iedere avond te eten, genoeg kleding en niets ernstigs onder de leden.

De situatie van eenzame ouderen gaat mij aan het hart. Ik weet nog dat ik als klein meisje medelijden met mijn alleenstaande oma had, zeker toen ze mij vertelde dat Kerstmis voor haar als iedere andere dag was. En dat ze met oud en nieuw, net als iedere andere dag, op tijd naar bed ging. Oma heeft mij er trouwens altijd van verzekerd dat ze niet eenzaam was. Het ouder worden en alleen overblijven is geen toekomst waar ik naar uit kijk. Ik hoop maar dat mijn zoons mij regelmatig zullen bezoeken, en anders één van mijn kleinkinderen (als ik die mag krijgen), zoals ik iedere week naar mijn oma toe ging.

 

 

Ieder jaar organiseert Innocent (van de smoothies) een breicampagne. In Januari worden alle smoothies voorzien van een gebreid of gehaakt mutsje. Voor iedere verkochte smoothie met zo’n mutsje doneert Innocent €0,20 aan het Nationaal ouderenfonds.

Ik heb altijd al willen leren breien en deze campagne leent zich prima voor een beetje oefening. Gewapend met breinaalden, een paar bollen wol en YouTube filmpjes ben ik aan de slag gegaan. De mutsjes hebben helaas nog geen spectaculaire patronen gekregen maar met een grote envelop vol gebreide mutsjes heb ik hopelijk toch een mooie duit in het zakje gedaan.

Mocht je mee willen breien (haken mag ook) dan kun je nog tot 8 december mee doen. Op de website van Innocent vind je allerlei patronen en instructies om te leren breien. Ik vind zelf de filmpjes van Wolplein op YouTube goed te volgen.

 

 

En in December sturen Roan en ik onze overgebleven kerstkaarten weer naar ouderen van het ouderenfonds. Doen jullie mee?
(Disclaimer: deze blogpost schrijf ik tevens geheel belangeloos en op eigen initiatief. Misschien wel handig te vermelden in tijden van social influencers en brandreps *knipoog*)

Liefs,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

40 thoughts on “De goed gemutste breicampagne van Innocent”

  1. Wat leuk dat je hiervoor hebt leren breien, vind je het breien ook echt leuk? Ik ben dus echt zo’n muts die altijd de tel kwijtraakt dus ik haak liever (moet je ook voor tellen maar is iets makkelijker uit te halen of terug te tellen). Tijdens het lezen van jouw artikel realiseer ik me ineens dat ik met die restjes wol onderin mijn kast gewoon wat mutsjes ga breien denk ik. Heb al twee keer op het punt gestaan de restjes weg te gooien, is gewoon niet genoeg voor een groot project. Maar dat is ook zo zonde… Een mega berg mutsjes maken is dan veel leuker! :).

    1. Ja ik vind het ook echt leuk! Ik heb inmiddels mijn eerste truitje gebreid. Maar ik moest wel even doorzetten hoor…Het is wel anders dan haken en het ging in het begin voor mijn gevoel zo langzaam. Als je eenmaal kunt haken dan ben je vergeten dat je dat ook hebt moeten leren haha Geweldig als jij ook wat mutsjes wil breien, daar worden ongetwijfeld weer een aantal ouderen blij mee gemaakt. En haken mag anders ook he? Succes!

  2. But one winter Misha fell vile, and his environment worsened. They began to decide tests, viagra online usa and families reported a disappointing and frightening diagnosis – acute lymphoblastic leukemia. At commencement, the parents could not in that this had happened to their son, to them.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.