Nog precies één maand en dan wordt Roan vier. En dat is voor veel kinderen een magische leeftijd want dat betekent 1 ding: naar school.
Om eerlijk te zijn zie ik er al bijna vier jaar tegen op. Het loslaten van mijn meest kostbare “bezit”, er op moeten vertrouwen dat andere mensen weten wat er in hem om gaat en hoe hij zich voelt. Niet meer altijd bij hem kunnen zijn om hem te troosten en zijn angsten weg te nemen. Vier jaar lang waren wij iedere dag samen dus ik denk dat ik rustig kan concluderen dat dit voor zowel hem als mij de wereld behoorlijk op zijn kop zet.

Maar…het is tijd. Tijd om met andere kinderen te spelen, nieuwe dingen te leren en een beetje los te komen van mama. En het is ook tijd voor mij, tijd om hem een beetje los te laten, quality time met Caelan door te brengen. Niet dat we dit niet doen, maar met een oudere broer in de buurt die bovendien vrij lang alleen is geweest, is dit toch anders.

Ik probeer er niet te veel bij stil te staan hoe moeilijk ik het zal hebben als ik op die eerste schooldag het schoolplein af loop. In plaats daarvan richt ik mij op het leuke gedeelte: het shoppen van leuke monochrome spulletjes voor de eerste schoolperiode.

  

1: Hoe geweldig is deze schooltas van VanPauline? Roan is dol op konijnen en deze schooltas kun je ook laten pimpen met zijn eigen naam!  €24,95 – VanPauline
2: Zwarte lego brick broodtrommel. Mooi formaat trommel waar het hart van iedere lego fanaat sneller van gaat kloppen! €11,99 bij onder andere Bol en Wehkamp
3: Accessoires moeten wel matchen dus bij de broodtrommel ook een toffe lego beker. Het hoofdje kun je er af draaien en dan kan er 400 ml drinken in. Ook €11,99 en bij dezelfde online winkels te verkrijgen.
4: Hele mooie leger groene winterjas van Zeeman. Heerlijk zacht gevoerd met creme kleurige teddy aan de binnenkant, met capuchon. Ik kocht hem voor €16,95 in de winkel. Op dit moment is hij alleen nog hier verkrijgbaar.
5: Na de wit met zwarte strepen versie van afgelopen jaar gaan we dit jaar voor zwart. Een iets veiligere keuze voor het naar school gaan. Adidas superstar zwart – €59,99
6: Niet essentieel maar wel heel erg handig: naamstickers. Ik ben zo’n moeder die spullen graag netjes, compleet en vooral bij de juiste persoon houdt. En het mooie is: je kan ze helemaal zelf ontwerpen en deze naamstickers zijn vaatwasser- en wasmachine bestendig. €16,95 inclusief verzenden, mynametags.

Hoe ervaarde jullie de eerste schooldag?

 

Liefs,

Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

16 thoughts on “Too cool for school”

  1. Spannend hier gaan ze met 2,5 naar school maar ze is er helemaal klaar voor. Sinds september is ze de crèche gestart zodat ze drie dagen al wat aan het ritme kan wennen en dat gaat goed, ook ik leer een beetje genieten van de vrije tijd. Enkel kleine broer die ook heel zijn eerste jaar bij mama was heeft het wat moeilijk in de opvang. En de rugzak die staya hier ook op het lijstje nu nog op zoek naar leuke assecoires met een konijn en roze en gouden tinten om het geheel te laten matchen

  2. You can certainly see your skills within the work you write.
    The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how
    they believe. At all times go after your heart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.