Afgelopen zomer kochten we bij de lokale kringloopwinkel een hobbelpaard voor Caelan. Zo’n old skool houten paard in een felrode kleur, die helaas niet echt bij onze inrichting past. In de zomervakantie schuurde we hem op en voorzagen hem van een nieuw likje verf in mijn favoriete kleuren: zwart en wit. Het eindresultaat was zo leuk dat ik de smaak te pakken had.

Vorige week zaterdag heb ik bij een Dorcas winkel in mijn woonplaats een houten schoolbord meegenomen.
Eenmaal thuis had ik een beetje “spijt”. Het schoolbord was niet in geweldige staat maar is daarnaast ook gewoon te koop bij Ikea. Ach, de vier euro gaat naar een goed doel en ik kan er vast wat leuks van maken.

Ik heb eerst het schoolbord uit elkaar gehaald en alle houten delen opgeschuurd. Na het schuren is het belangrijk dat je alles afneemt en vetvrij maakt. Omdat het whiteboard beschadigd is en het schoolbord ook wel een opknapbeurt kan gebruiken heb ik de borden zelf ook afgenomen met St. Marc. Na het schuren, afnemen en drogen heb ik de borden ingespoten met primer.

Ik heb er bij dit project voor gekozen om spuitverf te gebruiken, maar ik gebruik ook regelmatig zijdeglans verf. Het verschilt per project wat het handigst is. Alle houten onderdelen heb ik gespoten met witte verf.
De borden heb ik niet afgeplakt omdat ik deze ook nog wil verven.

Het whiteboard heb ik ook wit gespoten, net als één van de borden aan de achterkant. Het schoolbord en het andere bord aan de achterkant heb ik wel afgeplakt met schilderstape en heb ik voorzien van twee lagen zwarte schoolbord verf.

De volgende dag heb ik het schoolbord weer in elkaar gezet. Van zwarte muurstickers heb ik verschillende formaten rondjes en driehoeken geknipt. De schoolbord kant heb ik gepimped met de rondjes, de whiteboard kant met driehoekjes.

Omdat er een paar deuken in het whiteboard zitten heb ik er witte a4’tjes opgeplakt zodat het fungeert als tekenbord.
Met letterkralen heb ik de namen van de jongens aan het schoolbord gehangen. Uiteindelijk was ik meer geld kwijt aan verf dan aan het schoolbord zelf maar dat ligt ook aan de keuze voor spuitverf. Toch is het bord goedkoper dan in de winkel gekocht had en bovendien hebben we nu iets unieks.

Ik ben benieuwd of jullie wel eens iets opgeknapt hebben of dat ik jullie misschien geïnspireerd heb om een bezoekje aan de kringloop te brengen.

Liefs,
Chantal

Chantal

Chantal, thirty-something, moeder van twee jongens: Roan en Caelan.
Naast fulltime moederen vul ik mijn dagen met fotograferen, planten verzorgen, DIY projecten en op goede dagen gezond eten en sporten ;-)

9.195 thoughts on “Kringloopgeluk: schoolbord opknappen”